Abbondanza verfcollectie

In de winkel bieden wij een nieuwe collectie interieurverf! Wij zijn officiële dealer van de Abbondanza verfcollectie. Een poedermatte en fluweelzachte krijtverf met een overvloed aan prachtige kleuren, maar liefst 170 kleuren. Dat is Abbondanza! Italiaans voor ‘overvloed’, met een romantische uitstraling als in het pittoreske oude Italië.  

De Abbondanza verfcollectie is ambachtelijke samengesteld met een uitgebreide kleurengamma op basis van authentieke pigmenten, gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring in decoratieve verftechnieken. De verf is van hoogwaardige kwaliteit, milieuvriendelijk en vriendelijk geprijsd. 

Wij bieden verschillende verftypen voor diverse doeleinden. Zoals bijvoorbeeld voor het verven van muren, meubels en het toepassen van sjabloontechnieken. Een overvloed aan mogelijkheden voor ieders interieur, stijl en smaak. Dat is met recht Abbondanza!  

Onze voorraad bestaat uit Abbodanza krijtverf, Abbodanza Soft Silk, Abbodanza wasproducten, losse schellak en pigmenten. De verfpotmaten zijn verkrijgbaar in testers (50ml), 0,5 liter, 1 liter en sommige in 2,5 liter en 5 liter. Wij verkopen ook kwasten en een handig boekje met tips & trucs over het gebruik van Abbodanza verfproducten.

U kunt bij ons de handgeschilderde kleurstalen bekijken. Als uw gewenste kleur niet op voorraad is, kunt u die gemakkelijk bij ons bestellen. Wij geven u graag advies over de verf en inspiratie van de toepassingsmogelijkheden (bij voldoende animo organiseren wij workshops over het gebruik van Abbondanza krijtverf).

Abbondanza Krijtverf

Abbondanza krijtverf is een ambachtelijk geproduceerde, watergedragen, poedermatte verf voor muren en meubels. Milieuvriendelijk, reukarm, niet vergelend, waterbestendig en gemakkelijk reinigbaar. De toevoeging van extra krijt en het gebruik van hoogwaardige pigmenten zorgen voor het poedermatte fluwelige uiterlijk en de intense kleuren van Abbondanza krijtverf.

Krijtverf is ademend en vochtregulerend. Dat is goed voor het klimaat in huis en ideaal voor het gebruik op muren. Deze eigenschappen maken Abbondanza krijtverf ook bij uitstek geschikt voor verftechnieken zoals het doorschuren van verflagen en effecten met antiekwas, kalkwas of kleurwas.

Voor meer inspiratie, verftechnieken en tips & trucs over het gebruik van Abbondanza krijtverf kijk op www.verftechnieken.nl/krijtverf.html

Abbondanza Soft Silk

Abbondanza Soft Silk is een milieuvriendelijke, watergedragen verf voor binnen en buiten, met een satijnzachte bijna matte glans. Soft Silk is de ideale aanvulling op de Abbondanza krijtverf collectie.

Wij adviseren Abbondanza Soft Silk voor alle projecten waarbij een extra krasvaste en vlekbestendige afwerking wordt verlangd. De beste keuze dus voor houtwerk zoals deuren, kozijnen, of keukens en ideaal voor (kinder)meubels, tafelbladen, spatwanden of lambriseringen. Soft Silk kan toegepast worden op de meest uiteenlopende ondergronden zoals houtwerk, pleisterwerk, metalen en alle gangbare bouwmaterialen.

Abbondanza Milk Paint

Milk Paint is een authentieke verf op basis van melkeiwit, kalk, klei en natuurlijke pigmenten. Abbondanza Milk Paint is gebaseerd op oude melkverf recepten die eeuwenlang in gebruik waren. Abbondanza Milk Paint bevat dan ook uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is 100% biologisch afbreekbaar, geurvrij en bevat geen oplosmiddelen, conserveer-middelen of andere hulpstoffen.

Milk Paint is ideaal om een doorleefde ‘oude look’ te creëren op meubels, vloeren, muren, kasten, houtwerk, woon-accessoires, speelgoed, etc. De verf hecht zeer goed op poreuze oppervlakken, zoals onbehandeld of geschuurd hout, steen en beton. U kun de Milk Paint doorschuren, craqueleren, of patineren met antiekwas, kalkwas of andere kleurwassen.

Gemengd met Abbondanza ‘Extra Bond’, kunt u  Milk Paint ook aanbrengen op niet poreuze, gladde oppervlakken, zoals oude verf- of laklagen, aardewerk, tegels, glas of email.

Abbondanza Milk Paint wordt geleverd in poedervorm. Meng 1 deel poeder met ongeveer 1 deel water. U kunt het aanbrengen met een kwast, roller of zelfs verfspuit.

Wasproducten

Boenwas werd van origine vooral gebruikt voor het beschermen, kleuren en onderhouden van meubels en houtwerk. Maar u kunt er nog veel meer mee doen. Op een basislaag van Abbondanza krijtverf creëren de kleurwassen een prachtig doorleefd effect. U kunt er felle kleuren mee temperen en een subtiele zachte glans aanbrengen. Tevens kunt u de krijtverflaag ermee sealen.

Alle Abbondanza boenwassen zijn vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en carnaubawas en hoogwaardige pigmenten.

Voor meer inspiratie kijk op www.verftechnieken.nl

Kleuren

Het kleuraanbod van de Abbondanza verfcollectie beperkt zich niet alleen tot de witten, naturellen en vergrijsde tinten maar bevat ook mooie pasteltinten en frisse fellere kleuren.

De Abbondanza kleurenwaaier is handgeschilderd met krijtverf. Zo kunt u de verfkleur goed beoordelen.

Bij ons zijn ook Abbondanza testpotjes te verkrijgen. De potjes bevatten 50 ml krijtverf. Of Milk Paint testerszakjes. De zakjes bevatten 25 gram Milk Paint poeder.

Bron verfinformatie: www.abbondanza.nl